2014-12-09 13:34:44• hírek • MTI

Késhegyen táncol a Juventus és a Liverpool

Llorente és Morata - fontos szerep hárulhat a Juventus spanyoljaira a spanyolok ellen
Llorente és Morata - fontos szerep hárulhat a Juventus spanyoljaira a spanyolok ellen

A már bejutott tizenegy mellett további három csapat biztosítja helyét a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a csoportkör utolsó fordulójának keddi mérkőzésein.

Az A csoportban a már továbbjutott Atlético Madridhoz a Juventus vagy a kapus Megyeri Balázst is foglalkoztató Olimpiakosz csatlakozik majd. A torinóiak a spanyolokat fogadják, a görögök pedig az utolsó Malmőt. A Juventusnak a biztos továbbjutáshoz elég döntetlent elérnie, a csoportelsőséghez viszont legalább kétgólos győzelmet kell aratnia, mivel a második fordulóban 1-0-ra kapott ki Madridban, az Atlético gólkülönbsége pedig sokkal jobb az olaszokénál. Ugyanakkor ha a torinói csapat vereséget szenved, az Olimpiakosz pedig a papírformának megfelelően legyőzi a Malmőt, akkor a görögök érnek oda a továbbjutást érő második helyre, az egymás elleni mérleg szempontjából ugyanis - idegenben lőtt góloknak köszönhetően - jobbak a Juvénál.

A B csoportban a százszázalékos teljesítménnyel élen álló, címvédő Real Madridhoz papíron még a Baselnek és a Liverpoolnak is van esélye csatlakozni. Az utolsó helyen álló Ludogorec a spanyol fővárosba látogat kedden, a Real pedig új spanyol rekordot állíthat fel, ugyanis ha nyer, sorozatban 19. mérkőzésén hagyja el győztesen a pályát minden sorozatot figyelembe véve, és megdönti az eddigi csúcsot, amelyet épp ősi riválisa, az FC Barcelona tart egymás után aratott 18 sikerrel. A bolgár BL-újonc számára lehetetlennek tűnhet nyerni a Bernabeu Stadionban, pedig a harmadik hely és ezzel a folytatás az Európa Liga egyenes kieséses szakaszában még elérhető a számára. Ehhez egy madridi döntetlen is elég lehet, ha közben a Liverpool kikap a vendég Baseltől. Az angol együttesnek a keddi meccs az utolsó esélye arra, hogy kiharcolja a nyolcaddöntős szereplést, amihez le kell győznie svájci riválisát, a döntetlen ugyanis a Baselnek kedvez.

A C csoportban a Bayer Leverkusen már ott van a 16 között, a másik továbbjutó helyért viszont a Monaco és a Zenit harcol. A Monaco akár csoportelső is lehet, ha döntetlent játszik otthon a Zenittel, a Leverkusen pedig kikap Portugáliában a Benficától, vagy ha utóbbi csata döntetlennel zárul, a francia együttes pedig legyőzi orosz riválisát.

A D csoportban már szinte minden kérdés eldőlt, a Dortmund és az Arsenal biztosan ott van a legjobb 16 között, míg a belga Anderlecht csoporharmadikként az Európa Ligában folytatja szereplését, a török Galatasaray pedig búcsúzik a kontinentális kupasorozatoktól. Az Arsenal még megkaparinthatja az első helyet, ehhez azonban győznie kell a Galata vendégeként, a Dortmundnak pedig hazai környezetben kell veszítenie az Anderlecht ellen.
A keddi játéknapon minden mérkőzés 21.45 órakor kezdődik.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. forduló:
A csoport:

Juventus -Atlético Madrid 21.45 DigiSport1.ro, Dolce1, Sport1.hu
Olimpiakosz -Malmö 21.45
A csoport állása: 1. Atlético Madrid 12 pont (továbbjutott), 2. Juventus 9 p., 3. Olimpiakosz 6 p., 4. Malmö 3p.

B csoport:
Liverpool -FC Basel 21.45 DigiSport3.ro, Dolce3, DigiSport1.hu
Real Madrid -Ludogorec 21.45 DigiSport2.ro, Dolce2, TVR1, DigiSport2.hu
A csoport állása: 1. Real Madrid 15 pont (továbbjutott), 2. Basel 6 p., 3. FC Liverpool 4 p. (4-8), 4. Ludogorec 4 p. (5-10)

C csoport:
Benfica -Bayer Leverkusen 21.45
AS Monaco -Zenit 20.45 Dolce4
A csoport állása: 1. Bayer Leverkusen 9 pont (továbbjutott), 2 AS Monaco 8 p., 3. Zenit 7 p., 4. Benfica 4 p.

D csoport:
Borussia Dortmund -Anderlecht 21.45
Galatasaray -Arsenal 21.45
A csoport állása: 1. Dortmund 12 pont, 2. Arsenal 10 p. (továbbjutottak), 3. Anderlecht 5 p., 4. Galatasaray 1 p.

A csoportok első két helyezettjei jutnak a nyolcaddöntőbe, a harmadikok átkerülnek az Európa Ligába, a legjobb 32 közé.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: